Over Bart

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo (Kalemie, 20 juli 1963). Zijn jeugd bracht hij in Beringen door. Na zijn lerarenopleiding keerde hij terug naar zijn geboorteland, waar hij een verschillende jaren in Bunia en Lubumbashi lesgaf. Hij beëindigde zijn onderwijzersloopbaan in Zonhoven.

Kinder- en jeugdboeken

Bart debuteerde in 1995 met het kinderboek Frederiks geheim, dat meteen werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Voor zijn bekende reeks over Gijs en Lise (Standaard Uitgeverij + Clavis) werkte hij jarenlang nauw samen met Wouter Kersbergen. Verder schreef hij heel wat succesvolle prentenboeken, waaronder de bekende reeks over een kleine Dino in samenwerking met Leo Timmers. Momenteel schrijft hij aan een boekenreeks in opdracht van de educatieve uitgeverij Van In.

Meer kinder- en jeugdboeken

Non-fictie

De zelfmoord van zijn jongste broer Luk vormde de aanleiding voor zijn veelgeprezen en vaak herdrukte boek De last van het leven. Demyttenaere schreef een aantal boeken over zelfmoord, het gevangeniswezen, armoede in België, de kerk, het Vaticaan en de vluchtelingenthematiek.

Meer non-fictie

Congo

Tegenwoordig reist hij regelmatig naar Congo, waar hij opzoekingswerk doet ter voorbereiding van een autobiografisch boek.

Meer over 'Mijn Congo'